Převrat na Facebooku. Sledujte i ty, kdo nejsou vaši přátelé

Tlačítko Subscribe bude podle jeho představení na blogu Facebooku plnit dvě základní funkce. Za prvé, u každého z přátel si lze individuálně nastavit, s jakou frekvencí chcete vidět jeho příspěvky. Zde jsou na výběr tři možnosti: všechny příspěvky, většinu příspěvků nebo pouze důležité příspěvky (nová práce, stěhování nebo změna vztahu).

Využití tlačítka Subscribe na profilu vašich přátel

Za druhé, a to je opět velice zásadní změna, s pomocí tlačítka Subscribe lze také sledovat veřejné příspěvky uživatele, kterého nemáte v přátelích, nebo naopak zpřístupnit své vlastní veřejné příspěvky ostatním instalací tlačítka na vlastní profil. Nastavení úrovně sdílení při postování každého příspěvku tak získá ještě více na významu.

Druhá popsaná změna nicméně mimo jiné znamená, že sledovat aktivitu uživatelů, které nemáte v přátelích, budete moci pouze tehdy, pokud si oni sami tlačítko Subscribe pro tuto funkci zapnou. Na rozdíl od většiny novinek z největší sociální sítě tu skutečně jde o opt-in, tedy vypnutí funkce v automatické podobě nastavení.

Asi není třeba příliš zdůrazňovat, jak hlubokou konceptuální změnu právě Facebook představil…

Via FB