LinkedIn spustil dlouho požadované blokování uživatelů

Někteří lidé dokáží občas být pěkně otravní. Ačkoliv v reálném světě se jim často vyhnout nemůžete, na internetu to vždy bývalo podstatně snazší. S výjimkou LinkedIn, kde snadný způsob, jak se vyhnout určitému uživateli, doposud neexistoval.

Časy se ale mění, a blokování uživatelů nyní zavádí i sociální síť profesionálů. Podle jejích slov nejsou důvodem jen četné žádosti uživatelů, ale i prostý fakt, že „bylo správné to udělat“. Zablokovat se dá jakýkoliv uživatel, z přímých kontaktů i mimo ně.

LinkedIn nicméně uživatelům radí, aby se před blokací uživatele zamysleli nad jinou možností řešení případných problémů – například prostým odstraněním z kontaktů, změnou viditelnosti profilu a jeho částí ve vyhledávání, změnou viditelnosti zpráv o aktivitě z profilu, viditelností fotografií či nastavením anonymního prohlížení cizích profilů.

linkedin block

Právě anonymní prohlížení cizích profilů doporučuje síť nejprve zapnout tehdy, pokud se rozhodnete nějakého uživatele blokovat. Jinak riskujete, že se o blokaci dozví prostě tím, že zprávu o vaší návštěvě svého profilu okamžitě uvidí.

Možnost blokování uživatelů je v rozbalovacím menu, do kterého se dostanete z profilu daného uživatele. Menu najdete pod šipkou umístěnou vedle možnosti poslat uživateli zprávu. Blokace je v něm úplně dole na posledním místě.