Výsledky hledání v Googlu lze nyní sdílet namísto pouhého +1

Stejně jako dříve v případě tlačítka +1, i tlačítko pro sdílení se u odkazu objeví pouze tehdy, pokud nad ním právě máte umístěný kurzor myši. Najdete jej na druhém řádku daného výsledku, na tom samém, kde je vypsáno URL odkazu a tlačítko pro překlad stránky. Tlačítko pro sdílení se u výsledků zobrazuje jen tehdy, pokud používáte personalizované výsledky s funkcí Search Plus Your World. Pokud si překliknete na globální nepersonalizované výsledky, tlačítko u nich nenajdete.

Tlačítko pro sdílení výsledků ve vyhledávání Googlu

Záměna tlačítka +1 za tlačítko pro sdílení je nicméně trochu nešikovná v tom směru, že ne vždy uživatel chce výsledek sdílet se svými kontakty. Tlačítko +1 nepublikovalo odkazy přímo do streamu zpráv, pouze jej přidalo do seznamu takto ohodnocených stránek. Proto byla větší pravděpodobnost, že jej uživatel u zajímavých odkazů použije. Jak změnu komentuje blog Google Operating System, lepším řešením by bylo bývalo zapnout u tlačítka +1 na stránce výsledků možnost s jeho pomocí odkazy také sdílet. Tím by se zachovala původní funkčnost s nepovinnou možností sdílet odkaz do sociální sítě tam, kde by o to uživatelé stáli.

Via GOS