Výsledky hledání v Googlu lze nyní sdílet namísto pouhého +1

Google vyměnil ve svém vyhledávání tlačítko +1 za nové tlačítko pro sdílení. Jednotlivé odkazy na stránce výsledků již nelze bookmarkovat tlačítkem +1, místo toho je ale uživatel může přímo sdílet se svými kontakty ve formě příspěvku na Google+.

Stejně jako dříve v případě tlačítka +1, i tlačítko pro sdílení se u odkazu objeví pouze tehdy, pokud nad ním právě máte umístěný kurzor myši. Najdete jej na druhém řádku daného výsledku, na tom samém, kde je vypsáno URL odkazu a tlačítko pro překlad stránky. Tlačítko pro sdílení se u výsledků zobrazuje jen tehdy, pokud používáte personalizované výsledky s funkcí Search Plus Your World. Pokud si překliknete na globální nepersonalizované výsledky, tlačítko u nich nenajdete.

Tlačítko pro sdílení výsledků ve vyhledávání Googlu

Záměna tlačítka +1 za tlačítko pro sdílení je nicméně trochu nešikovná v tom směru, že ne vždy uživatel chce výsledek sdílet se svými kontakty. Tlačítko +1 nepublikovalo odkazy přímo do streamu zpráv, pouze jej přidalo do seznamu takto ohodnocených stránek. Proto byla větší pravděpodobnost, že jej uživatel u zajímavých odkazů použije. Jak změnu komentuje blog Google Operating System, lepším řešením by bylo bývalo zapnout u tlačítka +1 na stránce výsledků možnost s jeho pomocí odkazy také sdílet. Tím by se zachovala původní funkčnost s nepovinnou možností sdílet odkaz do sociální sítě tam, kde by o to uživatelé stáli.

Via GOS

Total
0
Shares
Další články
Přečtěte si více

Neporušuje náhodou vaše fotka pravidla Facebooku? Naše asi ano

Tohle měl být původně článek pranýřující facebookové hříšníky, kteří mají navzdory nedávné změně pravidel na své stránce cover photo obsahující více než 20 procent textu. Kdyby nebylo dvou věcí. Tou první byl pohled na naši vlastní facebookovou stránku, tou druhou absolutní nemožnost dopátrat se podrobností a použitelného nástroje na měření.