Rohlik.cz startuje svoji privátní značku, nabízí chlazená hotová jídla

Také nestíháte vařit? Přesně na takové lidi se rozhodl zaměřit Rohlik.cz. Ten rozšiřuje nabídku o svoji stejnojmennou privátní značku, a první produkty, které pod ní nabízí, jsou hotová jídla. V nabídce má 22 polévek a hlavních chodů. S přípravou jídel pomáhal šéfkuchař Radek Šubrt a chutnají prý jako čerstvá.

„V segmentu hotových jídel spatřujeme obrovský potenciál. Zákazníci chtějí šetřit čas, ale ne na úkor kvality. Dokazuje to například zájem o sushi sety, kterých prodáme týdně stovky kusů. Aktuální řada hotových jídel pod naší privátní značkou je teprve začátek, sortiment budeme dále rozvíjet,“ vysvětluje Tomáš Jeřábek, obchodní ředitel Rohlik.cz.

Radek Šubrt zasáhl do receptur i přípravy jídel. Vařil mimo jiné u Daniela Bouluda v New Yorku, v restauracích v Německu, Rakousku či Švýcarsku a seděl i v porotě první série populární televizní soutěže MasterChef.

Jídla neobsahují žádné konzervační látky, přitom v chladničce vydrží až 20 dnů (polévky), resp. 5-10 dnů (hotová jídla), a to díky šokovému zchlazení. „Díky této metodě si zachovávají chuť a kvalitu nerozeznatelnou od jídla čerstvě připraveného,“ uvádí Rohlik.cz.

Sortiment nově nabízených hotovek je rozdělen do dvou kategorií – polévky a hlavní jídla/přílohy. Vybírat lze z 22 pokrmů, k dostání jsou i druhy neobsahující lepek, laktózu a vegetariánská jídla. Z polévek nabízí kulajdu, boršč, tomatovou, čočkovou, dýňovou, houbovou nebo bramborovou. Z hotových jídel kuře tandoori, kuře na kari, houbové tagliatelle nebo lasagne. Polévky stojí kolem 70 Kč, celá jídla vyjdou na 100 – 130 korun.

Rohlik.cz momentálně funguje v Praze, Brně, Plzni, Hradci Králové, Pardubicích, Ústí nad Labem a Liberci. Kromě potravin nabízí drogerii i domácí potřeby, zboží vozí v den objednání. Připomeňme, že Rohlik.cz založil Tomáš Čupr a stojí za ním investiční skupiny Miton a Enern a od července 2015 logistická společnost HOPI. Nedávno rozšířil své vedení.

Diskuze k článku