Facebook změnil přístup k mrtvým. Vyrobí jim vzpomínkové video

Facebook změnil v pátek pravidla pro nastavení soukromí na profilech mrtvých uživatelů. Nově nechává všechna nastavení, která si vybral uživatel za života. Jinými slovy, zatímco dosud byl profil zemřelého víceméně jen pro jeho přátele, teď už to je jinak. Pokud měl nebožtík otevřený profil, zůstane to tak i v okamžiku, kde jeho profil přejde na virtuální hřbitov.

„Respektujeme rozhodnutí, která udělali naši uživatelé během svého života,“ tvrdí blog Facebooku. Zároveň si mohou uživatelé nechat vygenerovat přehled momentů ve službě Look Back. Tedy video s nejpopulárnějšími fotkami a posty, které zemřelý na Facebooku sdílel.

Službu Look Back poprvé sociální síť otestovala během svých desátých narozenin a teď  jí dává nový obsah. Look Back je populární a své ohlédnutí sdílelo na začátku února kolem stovky milionů uživatelů Facebooku. 

via Mashable